Как да изключите автоматичното влизане в Google Chrome

Преди това, когато използваха браузъра Chrome, потребителите можеха да влизат в различни уебсайтове на Google, като Gmail, Google Документи или Google Диск без трябва да влезете в самия браузър Chrome.

Започвайки от версия 69 на Chrome, Google тихо въведе функция за „автоматично влизане“, която автоматично ще ви влезе в Chrome, когато влезете в услуга на Google, като например Gmail.

Това беше разочароващо за много потребители, тъй като някои предпочитат само да използват локален акаунт в Chrome и да използват услугите на Google отделно. В някои случаи те могат да споделят браузъра с други потребители и не искат неочаквано да оставят акаунта си влязъл. Много потребители смятат, че е неприятно да не могат да изключат тази функция за автоматично влизане. За щастие, Google се вслуша в обратната връзка от своите потребители, съобразени с поверителността, и активира опцията за изключване на автоматичното влизане с пускането на Chrome 70.

В тази статия ще ви запознаем как да деактивирате автоматичното влизане в Google Chrome.

Деактивирайте автоматичното влизане в Chrome на работния си плот

Първо се уверете, че използвате Chrome 70 или по -нова версия. Можете да проверите версията на Chrome, като изберете Chrome падащо меню, след което изберете За Google Chrome.

Алтернативен начин да намерите вашата версия на Chrome е да плъзнете иконата с трите точки в горния десен ъгъл и да изберете Помогне тогава За Google Chrome.

След това ще ви отведе до екран, показващ версията на вашия Google Chrome.

За да деактивирате автоматичното влизане в Google Chrome на вашия работен плот, моля, следвайте тези инструкции:

  1. Изберете Chrome падащо меню в горния ляв ъгъл на прозореца на браузъра

  2. Изберете Предпочитания от падащото меню

  3. Превъртете надолу, след което щракнете върху Разширено за разширяване на опциите

  4. Превключете Разрешаване на влизане в Chrome в позиция изключено

  5. Щракнете Изключи за да потвърдите, че искате да „Изключете синхронизирането и персонализирането ”

.

За да проверите дали това работи, затворете и след това отворете отново Chrome. При деактивирано автоматично влизане в Chrome можете да влизате в сайтове на Google като Gmail или Документи и, както в по-старите версии на Chrome, да останете излезли от браузъра.

Деактивирайте автоматичното влизане в Chrome за Android

По подразбиране приложението Google Chrome за устройства с Android активира функцията за автоматично влизане. Можете обаче да го изключите ръчно, като следвате тези стъпки.

  1. Отворете приложението Google Chrome.

  2. Докоснете иконата с три точки в горната дясна част на екрана.

  3. След това докоснете Настройки.

  4. Докоснете Пароли.

  5. Докоснете квадратчето до Автоматично влизане, за да премахнете отметката.

Имайте предвид, че автоматичното влизане изглежда е активирано по подразбиране в текущата версия на Chrome, така че докато можете да го изключите, ще трябва да запомните това при настройването на нов браузър, за да избегнете неволно свързване на профила ви .

Функцията за автоматично влизане има предимства, като например синхронизирането на историята и отметките между устройства и компютри. Това може да ви бъде полезно и да ви спести време за влизане, така че винаги можете да включите отново автоматичното влизане, ако искате да се възползвате от тези функции.

Имате ли съвети или трикове за подобряване на поверителността ви с помощта на Google Chrome? Ако е така, моля, кажете ни за това в коментарите по -долу!