Как да промените Google Photos на друг акаунт

Има безброй положителни страни на наличието на множество акаунти в Google. Можете да ги използвате, за да разделите личния и личния си живот. Също така можете да използвате различни акаунти за различни хобита и интереси.

Как да промените Google Photos на друг акаунт

Ако обаче използвате Google Снимки за всеки от тези акаунти, има вероятност понякога да се наложи да превключвате между тях. Или може би дори прехвърляне на изображения от един акаунт в друг.

Нужни са само няколко докосвания или щраквания, за да превключите между профилите в Google Photo. Малко по -различно, прехвърлянето на снимки може да бъде малко по -сложно. Тази статия ще обхване и двете.

Превключване между няколко профила в Google Снимки

Ако просто искате да излезете от един акаунт в Google Photos и да влезете в друг, процесът е доста прост. Следвай тези стъпки:

  1. Стартирайте приложението „Снимки“.

  2. Докоснете иконата на вашия профил в горния десен ъгъл.

  3. Докоснете името на акаунта си, след което изберете „Добавяне на друг акаунт“.

  4. Въведете идентификационните си данни и влезте в този акаунт.

Google Photos ще запомни вашия акаунт и той ще бъде добавен към списъка с акаунти в страничната лента. Ако искате отново да превключвате между акаунти, можете да следвате първите две стъпки и просто докоснете акаунта, към който искате да превключите. Разбира се, ще трябва да въвеждате паролата си всеки път, когато го правите.

От друга страна, всеки акаунт ще бъде свързан с друг Google Диск, така че не забравяйте да знаете кои изображения са в кой акаунт, тъй като може да се обърка доста лесно.

Методи за преместване на изображения между акаунти

Ако имате няколко акаунта, но искате да прехвърляте изображения между всеки, ще трябва да следвате различни методи. За съжаление, Google Photos все още няма функция, която позволява лесно прехвърляне на изображения между профили.

Можете обаче да използвате няколко метода, ако искате да преместите определени изображения от един акаунт в друг.

Първият метод: Изтеглете на твърд диск и качете в акаунта

Най-очевидният начин за прехвърляне на вашите изображения между акаунти е методът за изтегляне-качване. Ако желаното от вас изображение съществува само в един акаунт в Google Photos, първо трябва да го изтеглите.

Има няколко начина за изтегляне на изображения от Google Photos. Ето най -лесния:

  1. Отворете библиотеката на Google Снимки.

  2. Изберете изображението, което искате да изтеглите.

  3. Кликнете върху иконата „още“ горе вдясно (три вертикални точки).

  4. Изберете „Изтегляне“.

Като алтернатива можете да изберете изображението и да натиснете „Shift“ + „D“ вместо стъпки 3 и 4. Освен това можете просто да плъзнете и пуснете изображението директно от браузъра в една от папките на вашия File Explorer.

След като изтеглите изображението, сменете акаунта, като използвате инструкциите от горния раздел, и просто качете същата снимка в друг акаунт. По този начин ще имате вашето изображение в двата профила или можете да го изтриете от първоначалния акаунт.

Вторият метод: Споделяйте целия албум от един акаунт в другия

Ако искате да прехвърлите няколко изображения, можете да пропуснете частта за изтегляне и да ги добавите към друг акаунт, като използвате връзка за споделяне. Следвайте тези инструкции:

  1. Отворете началния екран на Google Снимки.
  2. Кликнете върху раздела „Албуми“ в страничната лента вляво.

  3. Изберете албум или създайте нов (щракнете върху „Създаване на албум“ в долната част на екрана)

  4. Кликнете върху бутона „Споделяне“ в горния десен ъгъл на екрана.

  5. Изберете опцията „Създаване на връзка“.

  6. Копирайте връзката.

  7. Превключете към друг акаунт в Google (можете да използвате метода от първия раздел).
  8. Отворете копираната връзка с друг акаунт.

  9. Изберете всички изображения от албума.

  10. Щракнете върху иконата „+“, след което изберете „Албум“ в горния десен ъгъл на екрана.

  11. Изберете желания албум или създайте такъв и изчакайте снимките да се добавят.

Третият метод: Споделете цялата библиотека

Можете да настроите и споделяте цялата библиотека между акаунти.

  1. Щракнете върху раздела „Споделяне“ в лявата странична лента.

  2. Натиснете „Добавяне на партньорски акаунт“ от изскачащия прозорец в долната част. Можете също да получите достъп до тази опция от менюто Настройки (икона на зъбно колело) и да изберете Споделяне с партньори.

  3. Изберете „Започнете“ от новия прозорец.

  4. Въведете имейла на другия си акаунт (партньор).

  5. Натиснете „Напред“.

  6. Изберете настройките си и след това „Изпращане на покана“.

  7. Превключете към втория акаунт.

  8. Приемете поканата и активирайте „Добавяне към библиотеката“.

Всички изображения от първия акаунт ще бъдат копирани във втория акаунт. Ако изтриете изображения от първия акаунт, те ще останат във втория и обратно. Също така всички описания и надписи също ще бъдат прехвърлени в друг акаунт.

Уверете се, че имате достатъчно място и в двата акаунта, в противен случай част от файловете няма да могат да бъдат прехвърлени. Освен ако не плащате за повече място за съхранение, всички безплатни акаунти в Google имат само 15 GB пространство.

Имайте предвид, че изображенията в албумите няма да се споделят и трябва да използвате втория метод, за да ги прехвърлите след това.

Винаги архивирайте файловете си

Сега знаете как да сменяте акаунти и да превключвате снимки между тях, но все пак трябва да внимавате, преди да продължите. Особено след като в някои случаи се съобщава за намалено качество на снимките.

Най -добрият начин да подходите към прехвърлянето е като използвате първия метод и изтеглите вашата библиотека и/или албум на вашия твърд диск, преди да продължите с други методи за прехвърляне. Разбира се, това изисква много повече време и търпение.

Знаете ли за друг метод за прехвърляне на файловете ви от Google Снимки в друг акаунт? Защо не ги споделите в секцията за коментари по -долу?