Не можете да споделите историята на някой друг в Instagram? Причината и заобиколно решение

Попаднахте на страхотна история, докато превъртате своя Instagram, но когато искате да я споделите, забелязахте, че това не е възможно. Instagram ви позволява да споделяте истории, но само в някои случаи.

Не можете да споделите историята на някой друг в Instagram? Причината и заобиколно решение

Ако се интересувате да научите защо не можете да споделяте чужда история на Instagram, попаднали сте на правилното място. Тази статия ще обсъди всичко, което трябва да знаете за споделянето на Instagram Stories.

Защо не мога да споделя историята на някой друг в Instagram?

Основната причина, поради която не можете да споделяте чужда история на Instagram, е, че не сте маркирани в нея.

А именно, Instagram ви позволява да споделите отново история само ако сте били маркирани в нея от човека, който я е публикувал. Когато сте маркирани, получавате известие, че някой ви е споменал в своята история. След като го отворите, ще видите опцията „Добавяне към вашата история“.

Ако сте споменати в История, но няма опция да я споделите, може да има нещо нередно в приложението. Отстранете възможните причини като:

  • Приложението ви не се актуализира - ако използвате стара версия на Instagram, може да загубите някои от неговите функции, включително повторно споделяне на истории. Винаги се уверявайте, че приложението ви е актуално.
  • Историята изтече - както знаете, Instagram Stories продължават 24 часа. Ако историята е изтекла, няма да можете да я отворите или публикувате отново.
  • Нарушени насоки на общността - ако не сте се държали според указанията на общността на Instagram, приложението може да ви попречи да споделяте чужда история, дори когато сте маркирани в нея. Свържете се с поддръжката на Instagram, за да опитате да разрешите този проблем.

Решение

Въпреки че Instagram не ви позволява да споделите повторно историята на някой друг, ако не сте маркирани в нея, има начини да заобиколите това. Опитайте тези опции, ако намерите История, която се чувствате принудени да споделите.

Снимка на екрана

На първо място, винаги можете да направите екранна снимка и да я споделите във вашата история. Имайте предвид, че Instagram няма да уведоми потребителя, че сте направили екранна снимка и сте я споделили отново, освен ако не ги маркирате в Историята.

Приложения на трети страни

Можете също да използвате приложения на трети страни, които ви позволяват да запазвате истории и след това да ги споделяте. Както знаете, Instagram не предлага опция за запазване на история на вашето устройство. Приложения като Story Saver за Android и Instant Save за iPhone обаче ви позволяват да изтеглите Story на телефона си и да го споделите.

Ако използвате Android, следвайте стъпките по -долу, за да изтеглите и споделите история с приложението Story Saver:

  1. Изтеглете приложението Story Saver от Play Store.

  2. Стартирайте го и влезте с потребителското си име и парола в Instagram.

  3. Ще видите списък с хората, които следвате, и техните истории.

  4. Докоснете един от профилите и ще видите всички истории, публикувани през последните 24 часа.

  5. Изберете една от историите.

  6. Докоснете стрелката.

  7. Историята ще бъде изтеглена на вашия телефон. Намерете го в галерията си и го добавете към вашата история.

Ако използвате iPhone, следвайте тези стъпки, за да изтеглите и споделите история с приложението Instant Save:

  1. Изтеглете приложението Незабавно запазване от App Store.

  2. Влезте в приложението с потребителското си име и парола в Instagram.

  3. Превъртете през историите, публикувани от хората, които следвате, и изберете тази, която искате да запазите.
  4. Докоснете иконата за запазване.

  5. Намерете снимката в папката си и я публикувайте отново като своя история.

  6. Можете също да копирате връзката на история, да я поставите в приложението и да я споделите отново.

Изпратете историята на своите последователи

Въпреки че не можете да споделите повторно история, можете да я препратите на хората, които следвате:

  1. Отворете Instagram.

  2. Намерете Историята, която искате да споделите, и докоснете стрелката в долния десен ъгъл.

  3. Изберете човека, който да препрати историята.

  4. Докоснете „Изпращане“.

Ако лицето, публикувало Историята, има публичен акаунт, всеки може да го отвори. Ако обаче лицето има личен акаунт, вашият последовател няма да може да отвори Историята, освен ако не последва и него.

Помолете човека, който е публикувал историята, да я публикува отново

Ако сте в нечия история и те са забравили да ви споменат, Instagram няма да предложи опцията да я споделите. В този случай винаги можете да помолите човека, който е публикувал историята, да я постави повторно и да ви маркира.

Защо последователите ми не могат да публикуват повторно историята ми в Instagram?

Вашите последователи не могат да публикуват повторно вашата история, ако не сте ги маркирали. Ако не сте сигурни как да маркирате хора във вашите истории, следвайте стъпките по -долу:

  1. Отворете Instagram и изберете снимката, която искате да споделите във вашата история.
  2. Докоснете „@“ и започнете да въвеждате името/потребителското име на човека, който искате да маркирате.

  3. Повторете процеса, ако искате да маркирате повече хора.
  4. Докоснете „Готово“ в горния десен ъгъл.

  5. Докоснете „Изпращане до“.

  6. Докоснете „Споделяне“ до „Вашата история“.

Лицето или хората, които сте маркирали, ще получат известие, че са споменати във вашата история. Те могат да го публикуват отново, като докоснат „Добавяне към вашата история“.

Допълнителни често задавани въпроси

Можете ли да споделите историята на някой друг в Instagram, без да бъдете маркирани?

Не е възможно да споделяте чужда история на Instagram като своя, ако не сте маркирани в нея. Можете обаче да го споделите с последователите си чрез директно съобщение. Имайте предвид, че те ще могат да го отворят само ако следват човека, който е публикувал Историята.

Като алтернатива винаги можете да направите екранна снимка на Историята и да я споделите.

Можете ли да споделите историята на някой друг в Instagram, без те да знаят?

Ако сте маркирани в История и я споделяте като своя, човекът, който първоначално я е публикувал, винаги ще получава известие за нея.

Ако обаче споделяте чужда история чрез директни съобщения с последователите си, човекът, който я е публикувал, няма да получи известие. Важно е да имате предвид, че винаги можете да проверите кой е видял вашите истории. Така че, ако споделите историята на някой друг с приятеля си и той го отвори, човекът, който е публикувал историята, ще види потребителското си име под „Видян“.

Разкажете своята история

Споделянето на истории е чудесен начин да държите последователите си в течение за ежедневието си. Ако искате да публикувате история с приятелите си, не забравяйте да ги маркирате. В противен случай те няма да могат да споделят вашата история с последователите си.

Ако не можете да споделите чужда история на Instagram, това е най -вероятно, защото не сте маркирани в нея. Има различни начини да го заобиколите, като например да направите екранна снимка на историята и да я споделите или да използвате приложение на трета страна.

Публикувате ли често Instagram Stories? Имали ли сте проблеми с споделянето им? Кажете ни в секцията за коментари по -долу.