Как да стартирате или да изгоните някого от канал в Discord

Изхвърлянето на някой от канал на Discord не трябва да бъде постоянно. Понякога го правите само защото дадено лице е било досадно, изпращало силно спам или е било грубо и просто се нуждаело от краткосрочна забрана. Подобни неща се случват на сървърите постоянно.

Как да стартирате или да изгоните някой от канал в Discord

От собственика и администраторите на сървъра зависи да запазят спокойствието и да раздават наказания според нуждите, за да се уверят, че техният сървър си струва да бъде член. Въпреки че може да е гадно човекът (или момичето) да вземе тези решения, те трябва да бъдат взети и аз ще ви кажа как да се справите.

PC и Mac

За да премахнете потребител от Discord канал на компютър:

  1. Ще трябва да сте на сървъра, така че го изберете от списъка, разположен в дясната страна на екрана.
  2. Превъртете и изберете канала, от който искате да бъде премахнат потребителят. Каналите се намират в главния панел точно под името на сървъра. Можете да изберете канали за гласов или текстов чат.

  3. Каналът ще има списък с имена до него. Това са настоящите потребители на канала. Намерете името на потребителя и щракнете с десния бутон върху него. Ще се появи изскачащо меню с няколко различни опции. Можете също да отидете на потребителското име в кутията за чат и да щракнете с десния бутон върху потребителското име, за да получите същото изскачащо меню.

  4. Към края на списъка ще видите Kick (потребителско име). Щракнете върху това и ще се появи друго изскачащо съобщение. Това съобщение е потвърждение на действието, което ще предприемете. Щракнете Ритай още веднъж за потвърждение. Потребителят вече не може да се присъедини към канала, освен ако не получи разрешение от тези със съответните роли.

Android и iOS

За да премахнете потребител от Discord на мобилно устройство:

  1. Стартирайте приложението Discord и влезте с вашите идентификационни данни.
  2. Докоснете, за да отворите менюто в горния ляв ъгъл на екрана. Прилича на три подредени хоризонтални ленти. Това ще изтегли списъка на вашите сървъри.

  3. Докоснете сървъра, на който в момента се намира потребителят, който се нуждае от „ритане“.

  4. Намерете канала, за който потребителят трябва да бъде изритан. Текстовите канали ще бъдат в горната част на списъка с гласови канали точно под тях. Потърсете канала, в който потребителят е в момента, и го докоснете.
  5. Отворете списъка с членове на канала, като докоснете икона за двама души разположени в горната част на екрана.

  6. Намерете и докоснете члена, който искате да изгоните от канала. Избраният член ще има своите Потребителски настройки дръпна се на екрана.

  7. Докоснете Ритай, който се намира точно под заглавката „Административно“. Ще се появи прозорец за потвърждение.

  8. Ще трябва да докоснете Ритай още веднъж за потвърждение. Членът вече е премахнат от чата и ще трябва да бъде поканен отново, за да получи достъп отново.

Преместване на потребител към различен канал

Понякога може да не искате да изгоните потребител от канала, но да го преместите в друг. Това може да се случи, ако някой се е отдръпнал, но е оставил микрофона си включен и целият им фонов шум може да се чуе по канала. Това е полезно и за администраторите, които провеждат интервюта за потенциални надежди да се присъединят към клановете си или други „бизнес-предложения“, които се провеждат в Discord.

Имате две възможности да преместите потребител от един канал в друг:

  1. Можете да плъзнете име на потребител от канала към друг подобен канал. Можете да преместите потребител само от гласов канал към друг гласов канал или текстов канал към текстов канал. Също така ще трябва да активирате разрешението за членове на движение.
  2. Друг начин да направите това е да щракнете с десния бутон върху името на потребителя и от изскачащото меню изберете Преместване в. След това изберете канала, който искате този потребител да бъде преместен.

Посъветвайте се със собственика на сървъра, ако установите, че не можете да преместите член, но смятате, че трябва да имате разрешения. Те могат да ви добавят, като посетите настройките на сървъра и кликнете върху „Роли“. След като разрешението „Преместване на членове“ бъде включено, можете с радост да премествате желаните от вас членове между каналите.

Забрана на потребител от канала

Ако сте администратор или собственик на сървър и смятате, че преместването или изхвърлянето на потребител от канал просто не е достатъчно, вместо това можете да изберете да го забраните в канала. Това очевидно има малко повече постоянство, но ако смятате, че няма друга алтернатива за въпросния потребител, по този начин го правите:

  1. Ще трябва да сте на сървъра, така че го изберете от списъка, разположен в дясната страна на екрана.
  2. Превъртете и изберете канала, от който искате потребителят да бъде премахнат. Каналите се намират в главния панел точно под името на сървъра. Можете да изберете канали за гласов или текстов чат.

  3. Каналът ще има списък с имена до него. Това са настоящите потребители на канала. Намерете името на потребителя и щракнете с десния бутон върху него. Ще се появи изскачащо меню с няколко различни опции.

  4. Към края на списъка ще видите Бан (потребителско име). Щракнете върху това и ще се появи друго изскачащо съобщение. Това съобщение е потвърждение на действието, което ще предприемете. Щракнете Забрана още веднъж за потвърждение. Потребителят вече не може да се присъедини към канала, освен ако не получи разрешение от тези със съответните роли.

Само тези с подходяща роля и разрешения могат да възстановят потребител, който е бил забранен. Ако потребителят нарушава насоките на общността на Discord, можете да ги докладвате, което води до пълна забрана на платформата.

Подрязване на вашия сървър

За тези, които имат твърде много членове, за да следят, може да дойде момент, когато членовете просто ще спрат да идват. Това може да доведе до супер дълъг списък от членове, които наистина просто заемат място. Ако имате нужда да изгоните застояли потребители, които не са влезли в сървъра ви за продължителен период от време, можете да ги изритате масово с опцията Prune.

Можете да настроите опция за автоматичен удар според предварително зададен период от време. Вместо да контролирате всеки член поотделно, можете да изритате масово всеки потребител, който не се е появил през този период. За подрязване:

  1. Кликнете върху сървъра, който искате да изрежете, отворете Настройки на сървъра като щракнете върху името на сървъра в горната част на екрана. Изберете „Настройки на сървъра“ от предоставеното падащо меню.

  2. Кликнете върху раздела „Членове“ вляво, за да намерите целия списък с членове, които в момента са на вашия сървър, и какви са техните роли. Тук ще намерите и Сини сливи опция.

  3. Можете да изберете времевия праг въз основа на последната активност. Настоящите опции са 7 дни и 30 дни. Така че, ако изберете 7 дни и някой член не е влизал в този период от време, той ще бъде автоматично изгонен от вашия сървър. Discord винаги прави голяма услуга, като показва точно колко членове ще бъдат подрязани за всяка опция. Тази информация може да бъде забелязана в долната част на прозореца за подрязване.

Подрязването ще работи само за тези членове, които нямат определена понастоящем роля. Ще трябва да премахнете ролята преди подрязването, ако се опитвате да се отървете от определени членове. Това е наистина страхотен инструмент за поддържане на сървърите ви чисти от безплатни програми, просто бъдете сигурни, че случайно не зареждате приятелите си.

Има много начини да персонализирате вашите Discord сървъри и да подобрите потребителското изживяване. Докато превъртате през опциите на всеки член в изскачащото меню, обърнете внимание на опцията за заглушаване. Ако има потребител, който бихте искали да заглушите за малко, без да ритате или забранявате, възползвайте се от тази опция!