Как да блокирате някого в Google Hangouts

Google Hangouts прави онлайн срещите и разговорите леки, но понякога трябва да се дистанцирате от конкретни хора. Някои хора могат да бъдат твърде неприятни или груби и да ви накарат да ги блокирате.

Как да блокирате някого в Google Hangouts

За щастие можете да блокирате хора в мрежата на Google Hangouts и приложенията за Android и iOS. Прочетете за инструкции за блокиране и деблокиране на всички поддържани устройства.

Как да блокирате в Google Hangouts Mobile

Ако използвате Hangouts на Android или iOS, знайте, че можете просто да блокирате всеки, който ви притеснява или ви създава проблеми. Инструкциите са същите за устройства с iOS и Android:

  1. Стартирайте приложението Hangouts на мобилното си устройство.

  2. Отворете прозореца за разговор.

  3. Изберете Още в горния десен ъгъл на екрана.

  4. След това докоснете Хора.

  5. Изберете кого искате да блокирате и докоснете Блокиране.

  6. Накрая потвърдете действието си с Блокиране.

Как да блокирате в Google Hangouts Web

Можете да блокирате хора в мрежата на Google Hangouts чрез всеки интернет браузър на компютъра си. Следвайте инструкциите за блокиране:

  1. Отворете уеб страницата на Google Hangouts и влезте.

  2. Ще кацнете в раздела Разговори. Изберете човека, който искате да блокирате от списъка си с разговори.

  3. След това изберете опцията Настройки в разговора с този човек.

  4. Изберете да ги блокирате или да ги подадете.

  5. По желание можете да маркирате полето Също така доклад, ако смятате, че въпросният човек е отишъл твърде далеч.

  6. Потвърдете избора си.

Ще ви дадем повече информация за блокирането и отчитането в следващия раздел.

Блокиране на Google Hangouts 101

Преди да започнете да блокирате хора в Google Hangouts, трябва да знаете как работи. На първо място, няма да можете да получавате обаждания или съобщения от контакт, който блокирате. Не само ще ги блокирате в Google Hangouts, но и в Google Chat, Google Voice и Google Photos.

Ако решите да деблокирате някого, ще го отблокирате и в други услуги. Няма да можете да изпращате съобщения или да се обаждате на блокиран човек. Обажданията и съобщенията ще бъдат активирани както в други приложения за съобщения, така и чрез обикновени телефонни обаждания.

Можете да блокирате човек в груповия си чат в Google Hangouts. Това обаче няма да ги премахне от разговора. Никой в ​​групов чат няма да получи известие, че сте блокирали някого. Няма да виждате известия за техните съобщения в група, но те ще виждат вашите. Други хора няма да бъдат засегнати - те все още ще могат да виждат всички съобщения.

Въпреки че сте блокирали някого, той все още може да се присъедини към груповите ви текстови разговори. Ако се опитат да се присъединят към групов видео чат, те няма да могат да го направят. Освен това те ще получат известие, което ги информира, че някой от разговора ги е блокирал.

Как да деблокирате в Google Hangouts

Всеки може да направи грешка и да блокира някого в Google Hangouts при злополука. Това не е проблем, защото можете да ги отблокирате дори преди да забележат. Можете да деблокирате човек по всяко време, ако промените мнението си. Ето как да деблокирате на компютър:

  1. Посетете страницата на Google Hangouts във всеки браузър.
  2. Изберете менюто за хамбургер и щракнете върху Настройки.

  3. След това изберете Настройки, след това опция Блокирани хора, за да видите списъка с всички, които сте блокирали.

  4. Накрая намерете желания човек и го деблокирайте.

Като алтернатива можете да деблокирате вашите контакти в Hangouts в Gmail от списъка със същото име (лявата страна на екрана на Gmail).

Google Hangouts Как да блокирате някого

Деблокиране на мобилни устройства

Деблокирането на хора в Google Hangouts е различно за устройства с Android и iOS. Ето как да деблокирате човек на телефон или таблет с Android:

  1. Стартирайте приложението Hangouts.

  2. След това докоснете менюто за хамбургер.

  3. След това изберете Настройки и изберете профила в Google, който използвате.

  4. Накрая докоснете Блокирани контакти и намерете името на човека, когото искате да деблокирате. Докоснете бутона Деблокиране.

Блокирането на iPhone и iPad има някои допълнителни стъпки:

  1. Стартирайте приложението Hangouts.
  2. Изберете менюто за хамбургер.
  3. Отворете настройките и прегледайте списъка с блокирани хора.
  4. Изберете името на човека, когото искате да отблокирате.
  5. След това докоснете Още, последвано от Хора.
  6. Изберете отново името на лицето и докоснете Деблокиране на потребителя.

Блокирането стана лесно

Контактът с хора в реалния живот понякога не може да бъде избегнат, но в Google Hangouts може. Не е нужно да търпите грубо поведение; блокирайте човека веднага.

Отговорихме ли на всички ваши въпроси относно блокирането, или има още неща, които бихте искали да знаете? Разкажете ни за опита си с Google Hangouts в секцията за коментари по -долу.