Как да добавите някого към списъка си с ограничени Facebook

Цялата идея на социалните медии е тази първа дума, социална. За да се срещнете със съществуващи приятели, да се запознаете с нови и да научите повече за хората като цяло. Винаги има един приятел, който непрекъснато ви бомбардира с молби, коментари за всяка ваша публикация или актуализация, ви изпраща покани да играете каквато и игра да играете или връзки към куци оферти. Ако познавате такъв човек, може да искате да знаете как да добавите някой към списъка си с ограничени Facebook.

Как да добавите някого към списъка си с ограничени Facebook

Списъкът с ограничения на Facebook

И така, какво е списъкът с ограничения на Facebook и какво може да направи за вас? Както бе споменато по -горе, всички ние имаме приятели във Facebook, които са повече познати, отколкото приятели и които не искаме да знаем или да можем да коментираме всяко наше действие във Facebook. Тук влиза списък с ограничен достъп.

Например, когато молите приятелите си да не споделят вашето местонахождение или ново хоби или работа с бивш, или когато искате да избягвате да се сприятелявате с шефа си, но не искате те да знаят всичко, което се случва в живота ви. Тогава списъкът с ограничения влиза в сила.

Ето как да добавите някой към списъка си с ограничени Facebook.

  1. Отворете Facebook и влезте.
  2. Изберете Приятеля, който искате да добавите към списъка, и отидете на страницата на неговия профил.
  3. Изберете падащото поле Приятели в снимката на профила им.
  4. Изберете Добавяне към списък.
  5. Изберете Ограничено. До него трябва да се появи отметка, която да ви каже, че е добавен към списъка.

След като добавите някого към списъка си с ограничен Facebook, той ще може да вижда само актуализации, които сте направили публично достояние. Ако искате да им попречите да виждат определени публикации или актуализации, маркирайте ги само за приятели. Тогава всеки, който е в списъка ви, няма да може да ги види.

За да спрете някой да вижда публикацията ви, направете следното:

  1. Напишете или създайте публикацията си нормално.
  2. Изберете полето Public в долния десен ъгъл на актуализацията.
  3. Промяна от Public на Приятели.

Освен това имате възможност да използвате „Приятели с изключение“, което допълнително уточнява кой може да види актуализацията ви и кой не. Това може да бъде полезно и ако не искате някой конкретен да види актуализация или публикация. Това няма да им попречи да виждат, ако от чужда страница във Facebook, но ще спре да се показва самостоятелно.

Ако използвате телефон, процесът на добавяне на някой към списъка ви с ограничен Facebook е малко по -различен.

  1. Отворете приложението Facebook на телефона си и влезте.
  2. Придвижете се до профила на лицето, което искате да добавите към списъка.
  3. Изберете иконата Приятели и изберете Редактиране на списъка с приятели.
  4. Изберете Ограничено в долната част на екрана.
  5. Изберете Готово.

Крайният резултат е същият и настройката, разбира се, ще се копира в целия уебсайт, както и за мобилните потребители.

Списъкът с ограничения и бизнес страниците на Facebook

Ако управлявате бизнес страница на Facebook и някой е досаден, можете също да ограничите достъпа до тази страница. Това често е от съществено значение, за да се предотврати трол или глупак да повлияе на начина, по който други хора, посещаващи страницата ви, гледат на вашия бизнес.

Личните страници са едно, бизнес страницата е съвсем друго. Всеки аргумент, негативизъм, тролене или обща глупост могат да повлияят на това как хората гледат на вас и/или на вашия бизнес, така че трябва да бъде потушен бързо.

  1. Отворете Facebook и влезте.
  2. Придвижете се до вашата бизнес страница.
  3. Изберете Настройки горе вдясно и изберете Хора и други страници.
  4. Поставете отметка в квадратчето до лицето, което искате да блокирате от вашата бизнес страница.
  5. Изберете малката икона на зъбно колело горе вдясно.
  6. Изберете Бан от страницата и след това Потвърдете.

Този човек вече не трябва да може да публикува нищо на страницата ви. Можете също да скриете всички коментари, които може да са направили, преди да ги видят твърде много хора.

  1. Придвижете се до вашата бизнес страница.
  2. Изберете коментара, който искате да изтриете, и изберете трите точки.
  3. Изберете Скриване на коментар и направете точно това.
  4. Можете също така да изберете Бан USERNAME, за да ги спрете да коментират допълнително, ако не искате да ги блокирате.

Списъкът с ограничени Facebook е много полезен инструмент за контролиране кой може да вижда и коментира вашата страница, независимо дали е лична или бизнес. Въпреки че съществува от известно време, много малко хора, с които съм говорил, дори знаят за съществуването му. Ако имате проблеми с „приятел“ или потребител на Facebook, поне сега знаете как да ги контролирате.

Имате ли други съвети за ограничен списък на Facebook? Разкажете ни за тях по -долу, ако го направите!